DansaTubers

'Oh, la dansa que m'emociona i em fa sentir viva. Ho he d'explicar!'


Mai sabrem quina va ser la primera dona o el primer home que va fer un moviment inusual amb el cos i després el va repetir, o el va encadenar amb un de diferent però estranyament impactant. Tampoc sabrem si això ho va fer provocada per les veus guturals dels ancians, per la tristor de la mort d'un infant, sorgint del ritme insistent de palmes de la tribu, o per els cops sincopats dels bastons al terra abans de sortir a caçar; no sabrem tampoc si el que va incitar aquesta persona va ser el silenci de la nit al voltant d'una foguera o l’intent d’exorcitzar la por davant els llamps i trons d'una tempesta, però, el que podem dir sense por d’equivocar-nos és que aquest instant pertany sens dubte als orígens dels temps de la humanitat. I que aquest moviment va tenir la grandesa de commoure, de fer que aquells qui el van contemplar s'emocionessin, toqués quelcom de misteriós de la seva ànima i fes que molts i moltes, a partir d’aleshores, probablement es sumessin a repetir-lo o a deixar-se dur i a improvisar variacions noves i cada cop més elaborades.
Des d'aquells temps perduts en els quals les persones vam començar a dansar, molts han estat els patrons estètics que hem adoptat els grups reduïts, és a dir, les ‘tribus’, les diferents cultures o fins i tot les civilitzacions; sempre hi ha hagut algun tipus de dansa que ens emocionés.

Com en les altres arts, al llarg del temps, l'evolució de la dansa ha indagat en totes les variants expressives possibles i, en el seu cas, ho ha fet amb un element tan extremadament humà com ho és el moviment del nostre cos.

El que les noves tecnologies ens permeten avui és un efecte multiplicador; comptem amb la possibilitat de presenciar innumerables propostes diferents, tenim la llibertat d'expressar allò que la nostra inquietud ens porti a fer i també poder mostrar-ho a un nombrós grup de persones i trobar entre elles les que s'emocionin amb el mateix que ens fa vibrar a nosaltres. És per això que neix 4fantic. Volem ajudar a estimular la creativitat a les joves i els joves, a crear xarxa amb d'altres persones que comparteixin les mateixes aficions i que aquesta relació sigui un potent incentiu per estimular la seva creativitat. I... no cal dir-ho... la dansa no pot estar al marge d’aquest fenomen; a ballar s’ha dit, dansatubers!






PROGRAMA FORMATIU DANSATUBERS

Programa formatiu per a joves de 12 a 17 anys que vulguin ser prescriptor(e)s de dansa a la xarxa (Dansatubers)  

 
Objectius de l’activitat formativa
Prendre consciència que ballar pot ser cosa de tots i iniciar-se en l'experimentació del propi cos ballant. 
Promure la dansa en els/les joves i l'ús de xarxes socials, fins i tot creant el propi canal de Youtube on presentin vídeos d'aspectes relacionats amb la dansa o mostrant el que cada noi/a experimenta amb ella.

Durada
4 sessions de 2 hores  


TEMARI DANSATUBERS   

        Ballar és cosa de tots.
        Viure sensacions físiques i sensorials que ens permetin confiar en el propi cos. La respiració, el pes, la gravetat, les diferents possibilitats de mobilització, la vivència del cos com un tot.
        Jugar amb el temps;  la quietud, les velocitats, la sorpresa, el gest quotidià.
        Jo i l’altre.
        Activar el diàleg corporal amb l’altre, des de l’escolta i el respecte.
        Sentir els companys com a activadors del propi moviment i de la creació comuna.
        L’objecte extern i la creativitat.
        Explorar la naturalesa d’objectes inanimats i dotar-los de vida a través de la nostra intervenció.
        La sorpresa de la creació
        Aprendre a gestionar el temps i l’estrès que comporta la presentació d’una proposta. El treball en equip.
        Gaudir en l’execució de l’actuació.
        Promoció de continguts amb xarxes socials i comunitats de persones interessades en això que és dansar.



















Fes-te Dansatuber o, si més no, segueix-los. No te'n penediràs!