Nosaltres

Una mica de nosaltres, de qui som, d'on venim i d'on anem

Àmplia experiència impartint classes tant per a docents com per a joves i nens i nenes en:

·Escoles
·Biblioteques
·Barcelona Activa
Sóc la Pamela Palacios i sóc divergent...  De molt petita he tingut aptituds artístiques i les que he desenvolupat en el àmbit acadèmic. Han estat les relacionades amb el món del Disseny i l’Art.

He estudiat Cicles Formatius de grau mitjà i superior de Disseny gràfic. Al finalitzar els meus estudis vaig treballar com a dissenyadora gràfica en Digital Dynamic Communication, on creava animacions en 2D destinades als punts de venda farmacèutics.

Posteriorment, l'any 2010 vaig començar el Grau Universitari de Belles Arts en la Universitat de Barcelona, especialitzant-me en la fotografia i el vídeo.

El meu interès vocacional per la docència em va portar a estudiar el Màster de formació al professorat en la especialitat de Dibuix en la Universitat de Barcelona i vaig exercir com a Docent auxiliar en matèries artístiques com ara Dibuix i Tècniques d’expressió grafico-plàstiques en la Escola Pia Nostra Senyora, l’any 2015.

A finals del 2016, vaig participar en el projecte de Ciberalzabetització de Barcelona Activa, on vaig impartir cursos de Booktubers i juntament amb altres professionals vam decidir formar 4FanTicBCN.
Sóc el Juli Espluga. Vaig començar a interessar-me i a formar-me en el món de les noves tecnologies l'any 1985, i concretament en el món de la programació, quan encara era un misteri per a la majoria de la societat. L'interès per les arts i la creativitat em va portar a realitzar estudis de disseny gràfic els anys 2007/10 amb la intenció d'aplicar-ho a les TIC. Els camins laborals em van portar a iniciar-me també en el Social Media i el Màrqueting Digital.

Professionalment, he passat molt satisfactòriament quasi 25 anys a Tusquets Editores sempre en contacte amb les TIC, els autors i els llibres, al costat de grans professionals del sector, aprenent dia a dia i emprenent un projecte nou darrere d'un altre.

Vaig gaudir molt administrant els sistemes informàtics des de l'any 1996, dirigint els projectes web des de l'any 1998 i iniciant tota l'àrea del Màrqueting Digital i el Social Media des del 2010 fins a 2014.

Sentint la necessitat de seguir creixent personalment i professionalment, l'any 2014 vaig decidir fer un gir i introduir-me tant en el món de la programació i disseny web creant la meva pròpia empresa (ebarcelona.net), com en l'àmbit de la docència i l'educació orientat a les TIC amb el projecte 4FanTicBcn.com, avalat per Barcelona Activa.
Per on començo a parlar de mi? Sóc la Mixa, encantada! No, abans que us ho pregunteu, no sóc una gran amant dels gats sinó de la música, l'escriptura i la lectura. Em dic Anna, però el meu sobrenom, Mixa, és el nick que utilitzo a tots els fòrums literaris on participo, com per exemple el "Què Llegeixes?" una plataforma pel foment de la lectura impulsada per la ILC (Institució de les Lletres Catalanes)  del qual sóc membre des dels deu anys.

Amb el pas del temps, però, el pseudònim de "Mixa" s'ha convertit en el nom amb el qual m'he donat a conèixer com a blogger literària i booktuber (Paraula de Mixa). Això vol dir que puc dedicar el meu temps a les coses que em fan més feliç, com el món dels llibres. Escric ressenyes, cròniques, entrevisto a escriptors, traductors i il·lustradors (entre d'altres) i per sobre de tot sempre intento transmetre a la gent el meu plaer per la lectura.

També sóc una reportera cultural: m'agrada escriure cròniques sobre fires, conferències, presentacions de llibres i col·laborar amb vàries emissores de ràdio com ara rne4, Ràdio Sant Boi, Ràdio Castelldefels o Helen Doron Radio (l'única estació de ràdio online de tot el món creada per a adolescents que estudien l'anglès).

Com heu pogut endevinar, m'agrada aprendre idiomes (Certificate of Proficiency in English, 2016) i també ensenyar-ne (actualment sóc la mestra més jove a la xarxa internacional d'acadèmies Helen Doron, que inclou a més de 4.000 professors en 36 països).

A més a més, degut a la meva experiència com a Booktuber he col·laborat  amb el cursos de Ciberalzabetització de Barcelona Activa i estic encantada d'unir-me a 4FanTICBCN.
Sóc el Josep Vila Fisas, habitant de fa temps d’aquest món real, molt més real quan el somiem. Resultat  de perseguir miratges, les novel·les  ‘La melodia dels sense sort’ i ‘Els calçotets bruts del dimoni Miratort’, l’obra de teatre ‘Fills de la Llum‘ i els espectacles infantils ‘Sasif i la bruixa Jaravulà’  i ‘El camí de Wasahali’, també en format de pel·lícula de dibuixos animats, són, entre d’altres, algunes de les produccions de les quals he tingut la sort de ser-ne, d’alguna manera, l’autor.

En les meves immersions en el món de la formació, estimulat per les possibilitats comunicatives que ofereixen les noves tecnologies, he procurat combinar-les amb el poder expressiu que, de sempre, ha tingut la paraula. En aquesta línia, la meva intenció, sempre ha estat que els formats digitals i els llenguatges propis de les arts analògiques es potenciessin els uns als altres i oferissin propostes noves, enriquidores i sorprenents.

Però, a més d’això, també crec que, per a vosaltres, pot ser significatiu saber de mi que:

Compto amb cinc anys d’experiència formant a professors de secundària en el desenvolupament d’aplicacions interactives multimèdia. També cinc anys com a professor a la Universitat Politècnica de Catalunya en el Postgrau de Disseny i Desenvolupament de sistemes interactius Multimèdia.

He treballat des de fa 22 anys en el sector de disseny i desenvolupament d’aplicacions interactives.

Vaig ser soci fundador de l’empresa Fanàtik Visual S.L que, durant 12 anys, a més de continuar en el sector de la producció d’interactius, també vam crear diversos projectes audiovisuals i de teatre multimèdia.

I a finals del 2016, vaig participar en el projecte de Ciberalzabetització de Barcelona Activa, on vaig impartir cursos de Booktubers i juntament amb altres professionals vam decidir formar 4FanTicBCN.
Hola, sóc en Josep Puertas i des de ben petit he estat envoltat de pintures i pinzells. El meu pare tenia un taller de pintor ple de brotxes, galledes, pots i pintures. Així que he crescut mirant i experimentant, ensumant i tocant, creant i pintant en cartrons, papers i parets, i de mil i un colors.

A més, a casa, teníem tota una paret sencera que era una pissarra. Els meus germans i jo, ens hi passàvem hores i hores creant-hi històries, dibuixos i personatges.

A l’escola, recordo que, sempre em cridaven per col·laborar en els murals estacionals tipus la Castanyada, el Nadal,  San Jordi... Era fantàstic! Ens hi passàvem tota l’estona dibuixant, pintant, retallant i enganxant i a més, els que hi érem, no havíem de fer classe!

Desprès a la vida vas donant moltes voltes, cap aquí, cap allà, però també molts cops et vas creuant de nou amb el teu camí. El teu camí és aquell en el que et sents segur, il·lusionat, content i amb ganes de caminar,  perquè saps que és el teu. 

El meu camí és el de la creativitat i sempre intento *fugir d'allò que és obvi, segur i previsible, per produir quelcom que resulti nou (*robant paraules a Joy Paul Guilford),  aplicant aquest principi en tots els àmbits, ja siguin professionals o personals.

Amb el pas del anys, també m’he adonat que aquesta creativitat és com un “malaltia bona” que es pot contagiar. He observat que molt sovint, els que m’envolten es contagien d’aquesta creativitat i que aviat comencen a gaudir-ne, “patint” la seva pròpia “malaltia creativa”.

Per tant aquests cursos em brinden l'oportunitat d’estar una estona en el meu camí, aplicant el que he anat aprenent i descobrint en els altres, per caminar-lo i gaudir-lo, i a més, per contagiar als meus alumnes amb uns bons “virus” d’inspiració i creativitat.

Per acabar aquesta ressenya us destaco que vaig cursar estudis de GRÀFICA PUBLICITÀRIA a l’Escola d'Art i Superior de Disseny Serra i Abella, que he obtingut el certificat de DISSENY DE PRODUCTES GRÀFICS i MULTIMÈDIA i que en els darrers anys m’he guanyat la vida treballant com a DISSENYADOR GRÀFIC, WEB i MULTIMÈDIA en règim d’AUTÒNOM-FREELANCE.

Hola, sóc la Mireia Torrent Escala, ballarina formada a Barcelona i a N.Y en diferents tècniques de dansa, moviment creatiu i consciència corporal.
Col.laboro com a ballarina amb creadors de diferents llenguates artístics actuant per Catalunya i N.Y. M’interessa la connexió i resposta inmediata del cos físic, sensorial i emocional davant d’allò que succeeix en l’entorn, basant-me tant en la pura improvisació com en una estructura coreogràfica sobre la qual transitar.
També m’interessa molt especialment el camp de l’educació que acompanya la persona en la seva totalitat i llibertat; cos, emoció i pensament, oferint tallers de psicomotrcitat vivencial per a infants i de consciència corporal i moviment creatiu a diferents col·lectius.


Sóc Pepe Ruz i estic convençut que tot ésser humà té la capacitat i per tant l'obligació de crear realitats a la seva mida.
Estem vinculats a la percepció d'aquestes realitats a través dels nostres sentits, tenim la responsabilitat d'alimentar-los. No hi ha res com veure i escoltar per degustar amb tacte tota, creació i el que ens falta per crear, els camins de la imaginació són infinits. Son a les nostres mans!
Em vaig formar com a fotògraf, realitzador i programador multimèdia a l'institut d'alts estudis de la imatge i el disseny IDEP de Barcelona. Durant tretze anys vaig formar part de l'equip docent de centre, vaig tenir l'oportunitat de compartir i impartir coneixements al voltant de la imatge i al llenguatge audiovisual.
He realitzat diversos treballs vinculats amb el cinema experimental i el vídeo-clip, com Error be Sistema, El hombre que llegó tarde al mundo o recentment La Mujer de Voz.
Paral·lelament he estat involucrat en diversos projectes relacionats en l'àmbit del sonor, creació de bandes sonores per a pel·lícules de més o menys metratge, col·laboracions amb el col·lectiu 25HOMBRES, programes de radioart a Ràdio Contrabanda, organització d'esdeveniments com el Manubrio d'experimentació sonora i visual, mostra de curtmetratges Curt de Mires, participació al festival LEM organitzat per Gràcia territori sonor .... en definitiva oportunitats per crear, reflexionar i difondre noves realitats nous horitzons.
Desitjo poder compartir amb vosaltres moments d'il·lusió i creació col·lectiva, ens espera sens dubte un món a mida, un món millor.

Hola, sóc Sara Esteller, gestora cultural, periodista especialitzada en dansa, circ i nous formats i diplomada en Gestió cultural per la Universitat de València. Desde 1998 ha treballat en institucions públiques i entitats privades realitzant tasques de gestió i comunicació amb festivals i programacions regulars. Imparteix cursos i tallers de divulgació escènica en centres culturals i centres cívics i participa regularment en activitats de dinamització amb públics per l'apropament als llenguatjes contemporanis. Escriu de dansa en webs com ara recomana.cat i elhype.com.


Sóc la Mar Nicolàs


Ana Lifante és coreògrafa, ballarina i pedagoga. Desenvolupa la seva trajectória professional a Espanya i Suïssa. Ha treballat amb la cia. Ferroviaria, Taiat dansa, Alicia Herrero Dance Company i Egli_Items.
Hola, sóc l'Ona Mestre, ballarina, Coreògrafa i pedagoga de dansa-teatre.
El meu treball es fruit de l’experiència amb el Sistema Conscient per la Tècnica del Moviment de Fedora Aberastury, amb Yiya Diaz i Julia Comesaña. Katsugen i Yuki amb Katsumi Mamine. El treball de veu-cos amb Sjabbe Van Selfourt i de tota la trajectòria artística-pedagògica en la recerca d’un treball intern pel fluir de la creativitat.
Dins la pedagogia, imparteixo classes de dansa a nunArt i en el Grup de Treball de formació de dansa per la creació de la Laura Vilar. Tallers de creació des del moviment, la veu i la plástica. M'interesa molt la dansa improvisació i tot el que ens obra en la recerca per el desenvolupament de la persona. Realitzo performance amb artistes amb diversitat de llenguatges.